Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Suriyeli çocuklar bilgisayarla tanıştı

Size geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen üç tane sosyal sorumluluk projesinden bahsetmek istiyorum. İşte o örnek projeler:
1- Ekim ayı, meme kanseri farkındalık ayı olarak biliniyor. Nestle Nesfit, Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) ile iş birliği yaparak özel bir kampanyaya imza atmış. Nesfit'in özel pembe kurdeleli paketlerinin satışından elde edilecek gelir, MEMEDER'e bağışlanacak. Böylelikle 10 bin kadın, erken tanı ve tedavi şansı bulacak.
2- Geçtiğimiz günlerde Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat iş birliğiyle hayata geçirilen Yarını Kodlayanlar projesi kapsamında; Şanlıurfa'da yaşları 7-14 arasında değişen 125 Türk ve Suriyeli çocuğun katıldığı bir kod yazılım yarışması düzenlendi. Bu proje, dijital geleceğe hazırlanan nesillerin yetiştirilmesi bakımından önemli bir girişim. Çoğu Suriyeli çocuk da bu proje sayesinde bilgisayarla ilk kez defa tanıştı. Bu proje diğer tüm vakıflara örnek olacak nitelikte; tebrikler.
3-Selçuklu ve Osmanlı'dan günümüze uzanan turkuaz tutkusu, Filli Boya Turkuaz Renk Koleksiyonu ile hayat buldu. Koleksiyonun içeriği; Selçuklu'da Turkuaz, Osmanlı'da Turkuaz ve Günümüzde Turkuaz olarak üç farklı bölümden oluşuyor. Akademisyen yazar Prof. Dr. Gül İrepoğlu tarafından hazırlanan 'Turkuaz-Gökyüzünün ve Yeryüzünün Mirası' kitabından ilham alınarak hayata geçirilen Turkuaz Renk Koleksiyonu; geçtiğimiz günlerde tarihi ve kültürel zenginliğiyle bilinen İznik'te tanıtıldı. Kültürel mirasımıza sahip çıkan bu proje, her anlamda örnek olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA